To, 17.12.2020 - 09:30

Mioni-puiston rakentaminen etenee

 

Ensimmäinen kiinteistö valmistuu helmikuussa. Kahden muun yrityksen kanssa on aiesopimus.

Hiilineutraalin Mioni-yrityspuiston rakentaminen etenee odotetusti Imatran Korvenkannassa. Ensimmäisen yritystilan harjannostajaisia vietettiin marraskuun lopulla.

- Noin 1200 neliön kiinteistö valmistuu aikataulun mukaisesti helmikuussa, Mitran ja Imatran Seudun Yritystilojen toimitusjohtaja Lassi Nurmi sanoo.

Imatran Seudun Yritystilat on valmistautunut rakentamaan yrityspuistoon tiloja ja vuokraamaan niitä sijoittujille mikäli sijoittuva yritys ei halua itse omistaa toimitilojaan.

Rakennuskustannukset peritään vuokralaiselta pääomakuluineen vuokrissa. Näin toimitaan myös ensimmäisen kiinteistön osalta. Ensimmäinen sijoittuja alueelle on imatralainen Teknosafe Oy.

Sopimusneuvotteluja vireillä

Kahden muun yrityksen osalta toimitilojen suunnittelua tehdään eteenpäin aiesopimuksen mukaisesti.

─ Päätöksiä mahdollisesta rakentamisesta on odoteltavissa loppukeväällä tai alkukesästä. Neljän yrityksen kanssa olemme käyneet aktiivisia aiesopimusneuvotteluita,

mutta valitettavasti koronatilanteesta johtuvat näkymät ovat hidastaneet yritysten päätöksiä, Nurmi kertoo.

Koronatilanne on hiljentänyt myös vuokratilojen kysyntää.

- Vanhan Teknosafen kiinteistön vuokraus ei ole vielä edennyt vuokrasopimukseen asti, vaikka kysyntää on ollut, Nurmi toteaa.

Yritystilat lunastaa sopimuksen mukaisesti Teknosafen nykyiset toimitilat Vuoksenniskalla ja vuokraa niitä edelleen. Lunastushinta on 399 000 euroa.

Kiinteistö on arvioitu ulkopuolisen Reim Välitys –yhtiön toimesta vuonna 2014, jolloin kiinteistön arvoksi laskettiin 537 675 euroa. Arviokirja päivitettiin vuonna 2019, jolloin kiinteistön arvoksi kirjattiin 426 791 euroa.

Nämä arviokirjat ovat nähtävillä Mitran toimistolla (Virastokatu 2). Niiden katseluun on koronatilanteen vuoksi ennalta varattava aika, koska epidemian vuoksi toimisto palvelee asiakkaita vain sähköisesti tällä hetkellä.

Lisätietoja:

Mitran & Imatran Seudun Yritystilojen  toimitusjohtaja Lassi Nurmi, p. 05 235 2850, lassi.nurmiatmitra.fi

 

Lue lisää: mioni.fi/

 

 

 

 

 

Lassi Nurmi
Toimitusjohtaja
05 235 2850