Lemmikit vuokra-asunnossa – seitsemän faktaa

Nainen ja koira lattialla

Kun muutat Mitran vuokra-asuntoon, toivotamme myös lemmikkisi tervetulleeksi. Oli lemmikkisi sitten kissa, koira, kani, akvaariollinen kaloja tai jokin muu karvainen tai karvaton kaveri, laita vain hakemus vuokra-asunnosta tulemaan! Pidä mielessä nämä seitsemän asiaa, niin elo asunnoissamme sujuu mukavasti.

1. Normaali kuluma ei haittaa

Millaista kulumaa lemmikit saavat vuokra-asuntoon aiheuttaa? Kun meillä on lemmikit sallittu, niin se tarkoittaa myös sitä, että esimerkiksi lemmikkien jalkojen aiheuttama pieni kuluminen lattiassa ei haittaa, sillä se katsotaan normaaliksi kulumaksi.

Toisaalta esimerkiksi puremajäljet listoissa tai kulmissa eivät ole normaalia kulumaa, eikä myöskään lemmikkien jätösten mahdollisesti aiheuttamat jäljet. Jos sellaisia löytyy, joutuu ne korvaamaan esimerkiksi vuokravakuudesta. Ole siksi tarkkana etenkin pentujen kanssa, ettei vahinkoja pääse tapahtumaan.

2. Järjestä lemmikillesi virikkeitä

Etenkin silloin, kun omistaja ei ole paikalla, on lemmikille hyvä järjestää monipuolisia virikkeitä. Vahinkojenkin mahdollisuus pienenee, kun lemmikillä on mielekästä tekemistä. Kissalle raapima- ja kiipeilypuut ovat lähes välttämättömyys, ja ruokailustakin voi tehdä hauskan ja haastavan tapahtuman esimerkiksi aktivointipallolla. Koiralle herkkuja voi piilottaa vessa- tai talouspaperin hylsyyn tai kuivamuonaa ihan sellaisenaan sopiviin paikkoihin asunnossa – kunhan koira pääsee käyttämään nenäänsä etsimisessä.

3. Valitse asunto sopivasta paikasta

Jos sinulla on koira tai ulkoilutettava kissa, kannattaa valita asunto paikasta, jossa on lähellä puistoja ja muita mukavia ulkoilualueita. Omistajankin on helpompaa lähteä lemmikin kanssa lenkille, kun mukavat maastot löytyvät läheltä! Meillä on hyvät ulkoilumahdollisuudet kaikkien vuokra-asuntojemme lähiympäristössä.

4. Siivoa säännöllisesti

Elämä lemmikkien kanssa on kaikille helpompaa, kun omistaja pitää säännöllisesti ja huolellisesti huolta asunnon siisteydestä, etenkin jos asunnossa on pentuja. Vahinkoja voi aina sattua, mutta siivoamalla siitä selviää, ja samalla varmistaa, että asunto pysyy moitteettomassa kunnossa myös seuraavalle asukkaalle.

5. Toimi ennakoiden

Kun muutat lemmikin kanssa taloon, kannattaa olla yhteydessä uusiin naapureihin ja varmistaa, ettei heillä esimerkiksi ole allergioita, jotka on syytä ottaa huomioon, kun törmätään rappukäytävässä. Koiran kanssa voi vaikka jo hyvissä ajoin ennen muuttoa käydä lenkkeilemässä uuden kodin ympäristössä, jos vain mahdollista.

6. Mitä tehdä haukkuvan koiran kanssa?

Jos koira yksin kotiin jäätyään haukkuu paljon tai tuhoaa paikkoja, on koiran hyvinvointiin kiinnitettävä lisää huomiota. Kärsiikö se eroahdistuksesta vai onko sillä vain tylsää? Tylsyyteen auttavat erilaiset aktivointilelut ja kivat rutiinit, mutta eroahdistuksessa kannattaa olla yhteydessä eläinlääkäriin tai kouluttajaan.

7. Voit pelata varman päälle

Lemmikeille on tarjolla erilaisia vakuutuksia, jotka saattavat auttaa, jos lemmikki aiheuttaa asunnoille vahinkoa. Kotivakuutukset eivät yleensä näitä vahinkoja korvaa. Sen sijaan kotivakuutus voi auttaa silloin, jos lemmikkisi esimerkiksi aiheuttaa tulipalon laittamalla lieden vahingossa päälle tai vahingoittaa toisten omaisuutta. Voit myös ennen muuttoa kuvata asunnon, jotta poismuuton yhteydessä on helpompaa varmistaa, mitkä jäljet ovat olleet asunnossa jo sinne muuttaessasi ja mitkä ovat syntyneet siellä asuessasi.

Tervetuloa vuokra-asuntoihimme – sinä ja lemmikkisi!

Löytyykö täältä siulle koti?