Ke, 25.1.2023 - 13:28

Imatrankosken uudet senioriasunnot saivat ARAn ehdollisen avustuksen ja korkotukilainan

Kodit

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on myöntänyt Imatralle ehdollisen 2,79 miljoonaa euron avustukseen erityisryhmien asunto-olojen parantamiseen.

ARA myönsi myös 5,185 miljoonan euron korkotukilainan vuokra-asuntojen rakentamiseksi.

ARAn nyt myöntämä ehdollinen avustus ja laina on tarkoitettu senioriasuntojen rakentamiseen Imatrankosken vanhan päiväkodin tontille. Simeoninkodiksi nimettyyn kiinteistöön tulee 20 senioriasuntoa ja 40 ympärivuorokautisen hoivan palveluasuntoa.

−Päätös on äärimmäisen hieno. Nyt pääsemme etenemään suunnitelmissa ja isot hankkeet eli senioriasunnot, vammaisten palveluasunnot ja päivätoimintakeskus käynnistyvät, iloitsee Mitra Imatran Rakennuttajan toimitusjohtaja Lassi Nurmi.

Startti myös Juhonkodille ja Jukolalle

Jo viime kesänä ARA myönsi myöntänyt vammaisten palveluasuntoihin 1,12 miljoonan euron investointiavustuksen ja valtion korkotukilainaa 1,68 miljoonaa euroa.

Tähän Juhonkodiksi nimettyyn kiinteistöön on tulossa 15 erityisryhmän palveluasuntoa. Juhonkoti sijoittuu Esterinkadun ja Heikinkadun kulmaan, jossa on tällä hetkellä tyhjä tontti. Tontti on viime vuodet ollut lähinnä rakennusmateriaalin varastointipaikka.

Lisäksi rakennetaan tilat vammaisten päivätoimintakeskukselle eli Jukolalle, joka sijoittuu Simeoninkodin kanssa päiväkodin vanhalle tontille.

Kesällä rakentamaan

−Suunnittelu käynnistyy heti Juhonkodin ja Jukolan osalta. Rakentamaan on tarkoitus päästä ensi kesän aikana mikäli alustava aikataulu toteutuu, Mitran rakennuttaja Henry Tapiola kertoo.

Työt kolmen rakennushankkeen osalta tehdään vaiheittain.

Jukolan rakentaminen alkanee ensi syksynä. Päivätoimintakeskuksen toiminta siirtyy samalla tontilla olevasta vanhasta kiinteistöstä suoraan uuteen. Päiväkodin kiinteistö puretaan vasta sen jälkeen.

Simeoninkodin eli senioriasuntojen rakennustyöt alkavat alustavasti kesällä 2024.

Yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa

Kiinteistöt rakennuttaa Mitra Imatran Rakennuttaja Oy. Asunnot vuokraa ja omistaa Imatran Vuokra-asunnot Oy.

Hoivapalvelujen tuottajana niin Jukolassa kuin Simeoninkodissa tulee toimimaan hyvinvointialue.

Yhteistyö jatkosuunnittelusta käynnistyy hyvinvointialueen kanssa heti.

 

 Mitä rakennetaan

  1. Palveluasunnot Juhonkoti (ARA kohde, rahoitus myönnetty ) n.850 kem2
  2. Toimintakeskus Jukola n. 800 kem2
  3. Palvelutalo Simeoni (Ehdollinen ARA päätöstä) n.3050 kem2
Lassi Nurmi
Toimitusjohtaja
05 235 2850
Henry Tapiola
Rakennuttaminen, hankekehitys
05 235 2827