To, 26.10.2023 - 15:13

6 hyvää syytä asua vuokra-asunnossa

Artikkelikuva naisesta keittiössä, kuuntelemassa musiikkia ja juomassa kahvia

Vuokra-asunto sopii monenlaiseen elämäntilanteeseen ja kaikenlaisille asujille. Meillä Mitralla on tarjolla laajalla skaalalla erilaisia asuntoja – suuria ja pieniä – jokaiselle asuntoa tarvitsevalle. Mutta oletko koskaan ajatellut, mitä kaikkia hyviä puolia vuokra-asumisessa oikeastaan onkaan? 

1. Taloudellinen joustavuus

Vuokra-asuminen ei vaadi suurta alkupääomaa eikä pitkäaikaista sitoutumista, joten se sopii hyvin sellaiseen elämäntilanteeseen, joissa taloudellinen tilanne voi vaihtua nopeastikin. Mitra kodit ovat aina jonkin verran yleistä vuokra-asumistasoa edullisempia ja vuokravakuus määräytyy huoneluvun, ei vuokran, perusteella. Meillä vuokravakuudet ovat siis samat kaikissa meidän kodeissa.  

2. Huoltovapaa

Vuokralaisena sinun ei tarvitse huolehtia asunnon ylläpidosta ja korjauksista samaan tapaan kuin omistusasunnossa, sillä myö hoidetaan! Meille voi tehdä vikailmoituksen suoraan verkossa, jolloin se menee heti oikealle taholle tiedoksi ja hoituu mahdollisimman pian.

3. Liikkuvuus

Vuokra-asunnon voi irtisanoa omistusasuntoa helpommin ja se antaa sinulle mahdollisuuden vaihtaa helposti asuinpaikkaa tarpeiden ja tilanteiden muuttuessa. Vuokra-asumiseen liittyy siis huomattavasti vähemmän byrokratiaa kuin omistusasunnon myymiseen ja uuden ostamiseen.

 4. Pienemmät riskit

Omistusasunnon arvo voi vaihdella runsaastikin markkinoiden mukaan, joka saattaa aiheuttaa taloudellista stressiä. Vuokra-asumisessa asumiskustannukset ovat huomattavasti helpommin ennakoitavissa pitkälle tulevaisuuteen. Omistusasunnossa myös kaikki yllättävät remontit lankeavat omistajan vastuulle, niin myös vuokra-asumisessa, joten vuokralaisena sinun ei tarvitse huolehtia yllättävistä kattoremonteista. 

5. Vähemmän vastuita

Omistusasunnossa sinun on huolehdittava esimerkiksi kiinteistöveron ja asuntolainan maksuista. Vuokra-asunnossa näistä huolehtii asunnon omistaja, eli tähänkin voidaan todeta tyhjentävästi: myö hoidetaan! 

6. Muuttovalmis

Tiesitkö? Meillä Mitralla kaikki asunnot muuttotarkastetaan aina asukkaan vaihtuessa! Mikäli havaitaan tarvetta pintaremontille tai muulle, niin ne tehdään ilman muuta! Vuokra-asuntoihin kuuluu aina kodin tärkeimmät kodinkoneet ja kiinteät kalusteet, joten muutto vuokralle ei vaadi yhtä suurta panostusta kuin asunnon ostaminen. 

Löytyykö täältä siulle koti?