Ukonniemen yleisurheilukentän katsomon kattaminen ja pukutilan rakentaminen alkaa

Havainnekuva tekonurmikentän katsomosta.
Havainnekuva Ukonniemen tekonurmikentän katsomosta.

Myös tekonurmikenttä saa uuden katsomon. Valmista on toukokuun 2023 loppuun mennessä.

Tänään käynnistyvät jo työmaa-alueen valmistelevat työt lippusiiman vedolla ja työmaakoppien paikkojen merkitsemisellä. Työmaa-alue aidataan ja parkkipaikan päähän tulee työmaatoimistot ja -tilat.

Urakoitsijoiden käytössä on työmaan ajan vanhan huoltorakennuksen päässä oleva miesten WC-tila.

- Työmaa-alueelle urakoitsijat kulkevat pururadan poikki ja alakentälle vievää huoltotietä pitkin, joten jalankulkijoiden toivotaan välttävän alueella liikkumista. Kuntoportaiden kautta pääsee kulkemaan turvallisimmin esimerkiksi ulkokuntosalille, rakennuttaja Henry Tapiola mainitsee.

Onnistunut kilpailutus työmaan urakoista takana

Mitra Imatran Rakennuttaja Oy kilpailutti urakan kesällä 2022. Tarjouksia tuli yhteensä yhdeksän kappaletta, joista pääurakkaan viisi, LVIA-urakkaan kolme ja sähköurakkaan yksi.  

Koko urakan kustannukset ovat yhteensä noin 1,4 miljoonaa euroa, josta pääurakan osuus on 1,23 miljoonaa euroa.  Imatran kaupungin investointisuunnitelmaan kuuluu urakan yleisurheilukentän katsomon kattaminen, ja toimitilojen investointeihin uuden pukutilan ja tekonurmikentän katsomon rakentaminen.

Pääurakoitsijaksi valittiin Pallas Rakennus Kaakkois-Suomi, putki- ja ilmanvaihtourakoitsijaksi LVIS-Projektit Oy ja sähköurakoitsijaksi Kuusitunturi Oy.

Imatran kaupunginvaltuusto hyväksyi Ukonniemen yleisurheilukentän pääkatsomon kattamisen ja tekonurmikentän katsomon sekä pukutilojen rakentamisen viime maanantain kokouksessaan 12.9.2022.

Henry Tapiola
Rakennuttaminen, hankekehitys
05 235 2827