Rakennuttaja Ari Lattu jää eläkkeelle

Tämä toukokuun viimeinen päivä on myös Ari Latun viimeinen työpäivä Mitralla. Huomenna alkaa miehen ansaittu loma ja elokuusta alkaen koittavat viralliset oloneuvoksen päivät.

Reilut 31 vuotta on hänellä rakennuttamisen parissa vierähtänyt Imatralla.

- Työntäyteisiä vuosia on ollut. Aloitin niin, että tein kaksi vuotta omalla toiminimellä, kunnes siirryin työntekijäksi Imatran YH-Rakennuttaja Oy:öön tekemään teknistä isännöintiä ja sitten rakennuttajan työtä. Ennen YH:ta olin kaupungin rakennusvalvonnassa ja sitä ennen olin Ruokolahden kunnalla töissä, Ari kertoo alkuvuosistaan.

Miten rakennuttajan työ on muuttunut kolmen vuosikymmenen aikana?

- Hyvä kysymys! Rakentaminen itsessään ei niin hirveästi, mutta suunnittelun tasoa, rakennusvalvontaa ja esimerkiksi kosteuden seurantaa tehostettu. Toki sähköiset työkalut ovat helpottaneet työntekoa, kun paperia ei ole tarvinnut enää pyöritellä, hän miettii.

Ari on ollut mukana toteuttamassa useita rakennusprojekteja Imatralla. Mieleenpainuvimmat ovat olleet koulukeskusten rakentaminen, teatteri, Ukonniemessä eri projektit ja etenkin asuntokannan perusparannus.

- Kaikki projektit on rakennettu yhteistyössä niin paikallisten kuin eteläkarjalaisten yritysten kanssa, mutta on mukana ollut myös valtakunnallisia yrityksiä, jotka kaikki on kilpailutettu Hilman kautta. Hyvillä mielin voimme katsoa mitä tahansa yhdessä toteuttamaamme, Ari toteaa tyytyväisenä.

Mitra Imatran Rakennuttaja on ollut hyvä työnantaja

- Mitra elää nyt mielestäni parasta aikaansa nykyisen henkilökuntansa ja tehtäviensä kautta. Olen saanut tehdä täällä itsenäisesti työtä, mutta olen saanut myös hyvin tukea esimieheltä ja kollegoilta kaikkiin työtehtäviin. Kiitos näistä vuosista, hän kiittää.

Lomalla odottavat yhteinen koti vaimon kanssa Ruokolahdella ja mökki Rautjärvellä, jossa aika kuluu luonnossa liikkuen muun muassa metsästyksen ja kalastuksen parissa.

Arin tehtäviä Mitralla jatkaa Henry Tapiola, Joonas Mälkiä ja Pasi Huoponen.

Lassi Nurmi ja Ari Lattu Mitran toimistolla.

- Arilla on ollut keskeinen rooli Mitran toimintakulttuurin luonnissa vuosien saatossa. Hän on kiistatta maakuntamme parhaimpia rakennuttajia ja laajasti arvostettu ammattilainen ja joukkuepelaaja henkeen ja vereen. Arilta olemme oppineet paljon ja toivotamme hänelle antoisia ja ansaittuja eläkepäiviä, vaikka toisaalta jäämme kaipaamaan häntä. Toimintamme kuitenkin jatkuu ja meidän huippu henkilökuntamme jatkaa laadukasta toimintaamme ja rakennuttamista jatkossakin. Kyllähän Leijonatkin mestaruuksia voittaa uudestaan ja uudestaan, vaikka Legendat eläköityvät, toimitusjohtaja Lassi Nurmi kuvailee.

Lassi Nurmi
Toimitusjohtaja
05 235 2850