Ti, 17.10.2017 - 14:52

Imatran YH-Rakennuttaja siirtyy käyttämään ekoenergiaa

Sopimuksessa mukana myös kaupunki ja Imatran Lämpö.

Imatran YH-Rakennuttaja Oy sitoutuu yhdessä kaupungin ja Imatran Lämmön käyttämään sertifioitua EKOenergian sähköä.

– Pyrimme lisäämään asiakasarvoamme siirtymällä käyttämään kestävän kehityksen periaatteella tuotettua sähköä, YH-Rakennuttajan toimitusjohtaja Lassi Nurmi sanoo.

Kaiken ekologisesti tuotetun sähkön hinnasta 10 senttiä megavwattitunnilta palautuu ilmastorahastoon, jolla tuetaan uusiutuvan energian tuottamista. EKOenergialla ei tueta vain uusiutuvan energian tuotantoa, vaan osa rahoista sijoitetaan paikallisen luonnon suojeluun.

Kaikki uusiutuva energia ei ole yhtä kestävästi tuotettua. EKOenergia on ainut kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle. EKOenergian tuottamisen ja myymisen kriteerit ovat tiukat, ja Suomessa niiden täyttymistä valvoo Suomen Luonnonsuojeluliitto.

Imatra on toinen suomalainen kaupunki, joka on sitoutunut EKOenergiaan. Ensimmäinen oli Lappeenranta. Etelä-Karjalaa voikin pitää tässä suhteessa edelläkävijänä.

– Olemme todella iloisia siitä, että Imatra valitsi EKOenergian. Kaupungit ovat ilmastotoimien kärkijoukoissa ja siksi Imatran esimerkki on valtavan tärkeä, kertoo EKOenergian ohjelmapäällikkö Steven Vanholme.

Yrityspuolella EKOenergia-sopimuksen ovat solmineet muun muassa Otava-konserni ja Finlayson.

Lisää tietoa EKOenergiasta:

www.ekoenergia.fi