To, 28.7.2022 - 11:20

Hallinnollinen isännöitsijä Eila Ylönen jää eläkkeelle

Tänään 29.7. on Eila Ylösen viimeinen työpäivä Mitralla.

Eila Ylönen on vastannut hallinnollisesta isännöinnistä eli vuokra-asuntojen ja osaomistusasuntojen hallinnollisesta puolesta. Työhön on kuulunut asiakaspalvelua, vuokranmäärityksiä ja osaomistusasuntojen myyntiä. Myös budjetointi ja osavuosiraportteihin osallistuminen ovat olleet osana Eilan työnkuvaa.

Eila on viihtynyt Mitralla töissä reilut 33 vuotta.

– Työ Mitralla on ollut mielenkiintoista, sillä jokainen päivä on erilainen. Siirryin Mansikkalan kiinteistöhuollosta Mitralle kesäkuussa 1989. Mitralla on edelleen töissä kaksi henkilöä, jotka ovat olleet talossa siitä saakka, kun aloitin. Mitralla on tehty pitkiä työuria, hän kertoo.

Työssään Ylönen on saanut olla paljon vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Hän on oppinut tuntemaan asiakkaita, koska vuokra-asuntojenkin puolella on pidetty asukaskokouksia lähes vuosittain. Koronan takia asukaskokoukset ovat jääneet. Eila kuitenkin muistelee lämmöllä asiakkaitaan.

– Minulla on ollut paljon mukavia asiakkaita, joiden kanssa on ollut helppoa tehdä yhteistyötä, hän kuvailee.

Hallinnollisen isännöitsijän työ on muuttunut vuosien aikana.

– Vuokrien perintä ja häädöt hoidettiin ennen käräjäoikeudessa. Työuran alussa saatoin kerran viikossa viettää päivän siellä. Tänä päivänä kaikki hoidetaan sähköisesti. Ulosottolain muutos on yksi suurimmista urani aikana tapahtuneista muutoksista, Ylönen kertoo.

Millä mielin lähdet eläkkeelle?

– Odotan eläkepäiviä. Varmasti tulee olemaan haikeaa ja saatan ihmetellä, enkö menekään enää töihin. Mutta uskon sopeutuvani hyvin. On ihanaa ajatella, että nyt on aikaa panostaa omaan elämään, hoitaa omakotitaloa ja viettää enemmän aikaa lastenlapsien kanssa, toteaa Eila tyytyväisenä.

Työkavereita Eila kiittää hyvästä yhteistyöstä: ongelmakohtiin löytyy aina auttaja. Asiakkaille Ylönen toivoo kaikkea hyvää ja kiittää kaikista vuosista, kun on saatu tehdä yhteistyötä. Eila toivoo, että asiakkaat pysyvät jatkossakin aktiivisina ja esittävät kehitysideoita.

Eilan työtehtäviä Mitralla jatkavat Katja Luukkonen, Kirsi Hytönen ja Katriina Tella.