Esittelyssä Mitran paikallisvalvoja Konsta Toikka

Marraskuussa 2021 työt aloittanut 24-vuotias Toikka on koulutukseltaan rakennusmestari.            

Paikallisvalvojan työtehtäviin kuuluu Imatran kaupungin infran työmaa-alueiden ja aluekunnossapidon valvontaa sekä ulkoliikuntapaikkojen isännöinti.Konsta Toikka.

- Olin opiskelujen aikana yhden kesän työharjoittelussa ja valmistumisen jälkeen puolisen vuotta töissä Terranor Oy:llä, joka vastasi ELY:n Imatran kunnossapidon alueurakasta. Terranorin luottourakoitsija suositteli minua sitten hakemaan Mitralle töihin. Ja hyvinhän siinä kävi, kun Lassi Nurmelle soitin, Toikka naurahtaa.

- Tällä hetkellä pääprojektina minulla on asfaltoinnit Imatralla. Tämä kesä menee vielä opetellessa ja pikkuhiljaa pääsen mukaan aluesaneerausten projekteihin niiden suunnitteluun ja budjetointiin esimerkiksi ensi vuotta varten. Siinä kollega Henry Tapiola auttaa sitten eteenpäin. Näin päin onkin hyvä, kun pääsee ensin näkemään mitä työ on käytännössä ja sitten vasta suunnittelemaan tulevia projekteja alusta alkaen, Konsta kehuu.

- Pidän siitä, että työnkuvani on monipuolinen. Haasteita aluekunnossapidon valvontaan tuo Imatran laajuus, Konsta kuvaa työtään. Miut on yllättänyt iloisesti, miten tällainen nuori kaveri on otettu hyvin tähän joukkoon mukaan!

Konsta on Aholasta kotoisin ja viettänyt pääosin Imatralla lapsuutensa. Hän opiskeli Tampereella rakennusmestariksi ja asuu nyt Lappeenrannassa.

Konsta Toikka
Infrarakennuttaminen, alueylläpito
05 235 2829