Kosken koulu 01 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 02 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 03 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 04 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 05 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 06 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 07 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 08 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 09 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 10 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 11 Mitra referenssi uudisrakentaminen
Kosken koulu 12 Mitra referenssi uudisrakentaminen

Kosken koulu

Referenssi

Kosken koulu sijaitsee Imatran keskustassa aivan kosken äärellä ja siellä opetetaan peruskoulun luokkia 1-9. Koulun suunnittelu aloitettiin 22.5.2017 ja se valmistui suunnitellun aikataulun mukaisesti 15.7.2021. Uusi koulurakennus päädyttiin rakentamaan, koska Imatralla oltiin tehty päätös kolmen koulukeskuksen mallista, eikä vanhoja koulurakennuksia ollut kustannustehokasta lähteä korjaamaan. Vanha koulu ei enää soveltunut tiloiltaan nykyaikaiseen opetukseen ja sitä haittasi myös sisäilmaongelmat. 

Kosken koulu on suunniteltu yksilöllisesti käyttäjien lähtökohdista. Vieressä olevan vanhan lyseon arkkitehtuuria kunnioitettiin myös uudisrakentamisessa. Lisäksi paikalle on tuotu tarpeen mukaan lainattuja moduulirakenuksia. 

Kosken koulun katolle asennettiin jo rakennusvaiheessa aurinkosähkövoimala, jonka 400 aurinkopaneelin tuotantoa voi seurata aulan näytöiltä reaaliajassa. Koulun oppilaat pystyvät seuraamaan paljonko sähköä tuotetaan, käytetään, ostetaan ja myydään takaisin verkkoon.

Koulukeskus on monikäyttöinen niin, että erikokoiset liikuntasalit ja muutkin tilat sopivat muun muassa paikallisten opistojen iltakäyttöön. Valtaosa palautteesta on ollut positiivista ja käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä lopputulokseen. Tiloja on kehuttu avariksi, valoisiksi, akustiikaltaan hyviksi sekä värimaailmaltaan rauhoittaviksi.