Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 01
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 02
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 03
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 04
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 05
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 06
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 07
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 08
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 09
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 10
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 11
Mitra referenssi Imatran Lyseo perusparannus 12

Imatran Lyseon perusparannus

Referenssi

Kanavakadulla sijaitseva suojeltu rakennus on arkkitehti Bertel Mohellin suunnittelema ja se on valmistunut jo vuonna 1914. Alunperin aseman läheisyydessä sijaitsevassa rakennuksessa toimi Imatran Turistihotelli ja koulurakennukseksi se muutettiin vuonna 1923. Imatran kauneimmaksi tituleerattu sisäongelmainen rakennus haluttiin pelastaa osaksi koulukeskusta.

Perusparannuksen suunnittelu aloitettiin 7.3.2014 ja hanke valmistui 1.12.2015. Yksilöllinen rakennus piti sisällään upeita yksityiskohtia: julkisivu, juhlasali, porrashuone ja toisen kerroksen käytävä ovat niin ikään suojeltuja osia ja niiden peruskorjauksessa tarvittiin erityistä varovaisuutta. Projekti toteutettiin yhdessä Museoviraston kanssa.  

Vuosikymmenten kuluessa vanhaa rakennusta oli paikattu erilaisilla materiaaleilla. Lisäksi ulkoseinän kaksiosaisen rakenteen kantava seinä on sijoitettu nykytekniikkaan nähden poikkeuksellisesti. Julkisivu saatiin kunnostettua upeaksi kokonaisuudeksi vanhaa kunnioittaen. Rakennus on nykyisellään esi- ja alakouluopetuksen käytössä osana Kosken koulua.